MUSEUMTOCHTEN

cursusnummer 348
12-10-2017 Het Kröller-Müller Museum blijft uniek in elk seizoen van het jaar. Het museum heeft een van de grootste Van Goghverzamelingen ter wereld. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Seurat, Picasso en Piet Mondriaan. In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van Maillot tot Dubuffet, van Marta Pan tot Brancussi en Arp.
Vertrek: 09.00 uur Terug: ca. 17.30 uur

16-11-2017 Het Fotomuseum in Den Haag organiseert gevarieerde tentoonstellingen over de meest uiteenlopende periodes, disciplines en genres van de fotogeschiedenis. In het Gemeente Museum in Den Haag hoef je je nooit te vervelen, er is zoveel te zien. Stap binnen in het mooie gebouw van Berlage en dwaal door de zalen met meer dan 150.000 kunstwerken. Er zijn altijd interessante wisseltentoonstellingen en de vaste collectie omvat werk van o.a. Mondriaan, Egon Schiele, Odilon Redon, Kees van Dongen, Picasso, Kandinsky en Jan Sluijters.
Vertrek: 09.30 uur Terug: ca. 17.00 uur

22-03-2018 Het Stedelijk Museum Alkmaar is het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil ontdekken. Het museum heeft hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid. Daarnaast is er een verrassende presentatie van de collectie Bergense School te zien.
Op de terugweg stoppen wij om een bezoek te brengen aan het museum De Zwarte Tulp in Lisse, hét museum over de bloembollencultuur en ľkunst. Het museum vertelt over 500 jaar geschiedenis van de streek en de wetenschap achter het ontwikkelen van tulpsoorten.
Vertrek: 09.00 uur Terug: ca. 17.30 uur

19-04-2018 Het Zeeuws Museum in Middelburg heeft de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld, waaronder een serie 16e-eeuwse wandtapijten, porselein en schilderijverzamelingen, verrassende modezalen en kabinetten met kunst uit Oost en West. Ook zijn er geregeld bijzondere tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. In de middag gaan wij naar Domburg en bezoeken daar het Marie Tak van Poortvliet museum, een heel klein maar fijn museum. Met het tentoonstellingszaaltje dat schilder Jan Toorop rond de vorige eeuwwisseling ontwierp. Uiteraard kunt u ook even uitwaaien bij de zee.
Vertrek: 09.00 uur Terug: ca. 18.00 uur

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Kosten € 224,00 zonder een museumkaart (MK)
€ 165,00 met een museumkaart (MK)